Две женски книги -  в хубавия смисъл на думата, представя

...
Две женски книги -  в хубавия смисъл на думата, представя
Коментари Харесай

Вивиан Уестуд - провокация на всички времена

 Снимка Две женски книги -  в хубавия смисъл на думата, показва през днешния ден Кремена Димитрова.

Модната икона Вивиан Уестуд е написала книга за живота си. Разбира се, озаглавена е… „ Вивиан Уестуд “, само че е биографична (без авто- отпред), тъй като е в съавторство с Иън Кели.

Текстът е атрактивен, четивен, има качествата на художествено произведение, акцентира Кремена Димитрова. Книгата не е чисто мемоарна, нито чисто биографична. Може да се чете като разказ, а може и като история на английското общество и просвета от 40-те години до наши дни. Книгата е богата на информация, фактология и страст, може доста да се научи от нея, а и да развълнува.

Книга за дизайнерка със международна популярност, екстравагантна и провокативна, революционерка, пънкарка, герой за екологията, жива легенда, Вивиан е жена без възраст, макар че съгласно ЕГН-то е на 76… Всяко нейно ревю е философия.

Утре вечер ще има особено събитие в София, на което ще бъде показана и книгата, с музика и снимки. Чуйте детайлности.
 Снимка

Още едно заглавие от книжарниците предложи гостът на в Радиокафе – „ Зулейха отваря очи “ от младата съветска писателка Гузел Яхина (р. 1977).

Въпросният разказ е нейният дебют (2015) и я трансформира в литературна сензация – печели освен 3 литературни награди в родината ѝ, само че и самопризнание в Европа. Правата за издаване на романа са изплатени в над 22 страни.

В книгата се разказва тежка история от времената на разкулачването и колективизацията в Русия, само че е разказана по женски, човешки, никога не е ориентирана единствено към дамите.

С Кремена Димитрова беседват Лили Големинова и Лъчезар Христов.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР